Laukamo-yhtiöt, Teollisuustie 1, 31400 Somero

Laukamo Group : Metallointi

Laukamo Group: METALLOINTI

 

Napin pyöriessä muovitehtaan keskisiipeen, se rantautuu kiilto silmissään panostusvaunun viereen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kesäkuussa 2013 päätimme laajentaa palvelutarjontaamme haastavan teknologian, tyhjiömetalloinnin, jota ei tänäkään päivänä Suomessa tarjoa toinen sopimusvalmistaja meidän lisäksemme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tyhjiömetalloinnissa kappaleeseen saadaan metalloitu pinta höyrystämällä metallia (esim. alumiini, hopea ja kulta) tyhjiöprosessissa, jonka jälkeen pinta suojataan oksidoitumiselta. Menetelmää käytetään monissa kiiltävyyttä ja heijastuvuutta tarvitsevissa osissa, kuten valaisten heijastajissa.

 

Tyypillisimmät pinnoitettavat materiaalit ovat yleisimmät tekniset muovit ja metallit. Suurin kappale, joka voidaan meillä pinnoittaa, on 24 cm halkaisijaltaan, eli myös kultainen ämpäri saattaa olla mahdollinen.

Tähän päivään mennessä olemme metalloineet jo 11 224 389 kpl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Käsityönä kiinnitetään pinnoitettavat kappaleet panostusvaunuun, jonka jälkeen ne saavat höyrystyskerroksen. Tuotantoketjun aikana metalloitaviin tuotteisiin ei kosketa paljain käsin missään vaiheessa sormenjälkien välttämiseksi, eli prosessi on hyvin herkkä.

Puhtaus on hyvin tärkeässä roolissa metalloinnissa ja kaluston huoltaminen on iso osa onnistunutta prosessia, kuin myös höyrystettävän materiaalin koostumus ja puhtaus tulee olla lähes 100%

 

”Olemme todenneet Meta-porukan olevan ylivoimaisesti yhtiön kiiltävin, heijastavin ja kovin jengi!” toteaa metalloinnin päävetomies Esa Puuska naurahtaen.

 

…ja nappi jatkaa yhä vierimistään…

Laatu ja sertifikaatit

Toimintamme on sertifioitu ISO 9001 ja ISO 14001 mukaisesti.
ISO 13485 sertifiointi lääketeollisuuden tarpeisiin on myönnetty Laukamolle alkuvuodesta 2019.

Olemme sitoutuneet jatkuvaan kehitystyöhön laadun ja ympäristön suhteen.

Arvioimme ja kehitämme jatkuvasti laadunhallinnan ja johtamisjärjestelmän toimintatapoja. Toimimme eettisesti ympäristönäkökohdat huomioiden ja pitkäjänteinen tavoitteemme on vähentää omaa hiilijalanjälkeämme.

Autamme asiakkaitamme menestymään ja olemme luotettava ja sitoutunut yhteistyökumppani.