Firstbeat – Laukamo

Firstbeat

Suorituskykyä ja hyvinvointia

Firstbeat (www.firstbeat.fi) on kansainvälinen hyvinvoinnin, huippu-urheilun ja kuluttajatuotteiden parissa toimiva yritys, jonka kehittämä sydämen sykevälianalyysi auttaa parantamaan suorituskykyä ja hyvinvointia. Yrityksen ydinosaaminen perustuu monitieteelliseen kehitystyöhön fysiologian, matemaattisen mallintamisen ja käyttäytymisen ymmärtämisen alueella.

Ensimmäinen Firstbeatin teknologiaa sisältävä tuote julkaistiin 2000-luvun alussa ja sen jälkeen yhtiön teknologiaan perustuvia tuotteita on tullut markkinoille yli 80. Firstbeatilla on myös omia tuotteita.

Firstbeatin ja LAUKAMOn välinen yhteistyö alkoi vuonna 2010, jolloin käynnistyi uusi sykevälitallennin-projekti, johon valittiin yhteistyökumppaneita suunnittelun ja valmistuksen alueelta. LAUKAMO valikoitui projektiin hyvän yhteistyöverkostonsa sekä muovin ruiskuvalun sekä elektroniikan osaamisalueidensa kautta. LAUKAMOlla oli keskeinen rooli erityisesti muovin materiaalivalintojen sekä muovin ja elektroniikan yhteensovittamisen osalta. Projektiaikataulu oli tiukka, mutta tuote lanseerattiin onnistuneesti markkinoille alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Yhteistyö Firstbeatin ja LAUKAMOn välillä jatkuu edelleen niin nykyisen tuotteen valmistamisen kuin uusien tuotteiden konseptisuunnittelun kautta.

Yhteistyön merkitys tuotteen suunnitteluvaiheessa on erittäin tärkeää ja Firstbeatin toiminta-ajatuksen toteuttaminen oli keskeistä projektin menestykselle. ”Todellisten tulosten saaminen edellyttää yhteistyötä. Yhtiönä haluamme sitoutua yhteistyöhön sellaisten kumppaneiden kanssa, jotka jakavat tavoitteemme edistää hyvinvointia ja suorituskykyä kestävällä tavalla.”

 

LEAN-johtaminen
– toiminnan jatkuva kehittäminen

Keskeisenä toimintaperiaatteena operatiivisen toiminnan kehittämisessä noudatetaan LEAN-filosofiaa.

Johdamme ja kehitämme toimintaa tämän ajattelumallin mukaisesti. Käytännön toiminnassa ajattelua toteutetaan jatkuvan parantamisen ja visuaalisen ohjauksen avulla. Tavoitteena on kilpailukyvyn ja asiakastyytyväisyyden parantaminen maksimoimalla laadun, kustannustehokkuuden ja toimitusvarmuuden toteutuminen päivittäisessä toiminnassa.